Spiro

Spiro

995.00 €

Spiro

Tinkimättömästi akustiselle musiikille ja hyville äänitteille suunniteltu laajakaistakaiutin.

Parihinta.

Pyyhi valitut
Elementti: 70mm laajakaista
Nimellisimpedanssi: 8ohm
Herkkyys: ~83,5dB 2,83V/1m
Suositeltava vahvistinteho: 15…60W RMS
Taajuusvaste: 80-20000Hz
Mitat: 946x135x80mm
Jalan kanssa: 946x425x310mm (KxLxS)
Toimitussisältö: 2x kaiutin, ohjekirja, puinen kuljetuslaatikko

Lisätiedot

Koivun pintakäsittely

Kirkas luonnonvaha, Läpikuultava valkoinen, Tumma ruskea

Kankaan väri

Musta, Punainen, Vaalea oliivi

tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa - Kysymyksiä? Ota yhteyttä Anna palautetta

 “Vain yhden elementin tähden”

 

k

Spiron suunnitteluprosessi on ollut poikkeuksellisen vaativa. Kaikki äänellinen viritys on tehty tinkimättömästi akustisia keinoja käyttäen: mallintamalla, mittaamalla ja kuuntelemalla. Eri teknisiä ratkaisuja, materiaaleja sekä dimensiovariaatioita on kokeiltu 345:ssa eri prototyyppimallissa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Elementti

Kaiutinelementillä on äänentoistoketjun haastavin tehtävä: sähkösignaalin muuttaminen akustiseksi ilmanpaineen värähtelyksi. Spiron elementissä yhdistyvät keveys ja jäykkyys. Tämä on perusedellytys laajaa taajuuskaistaa tavoiteltaessa.

Elementin särökomponentit ja jälkivärähtely ovat poikkeuksellisen vaimeita. Tämä on hyvä lähtökohta puhtaasti soivalle kaiuttimelle. Elementin halkaisija on vain 7cm, jotta kuuloalueen korkeimmatkin taajuudet toistuvat tinkimättömästi.

Bassotoisto

Spiron elävä ja luonnollinen bassotoisto saadaan aikaan tehokkaalla transmissiolinjavirityksellä. Matalat äänet toistuvat kontrolloidusti pienellä energialla, kun ääniaallot johdetaan hallitusti sopivaan äänikanavaan.

Bassot toistuvat sävykkäästi ja 80 hertsistä alaspäin vaste laskee hallitun loivasti. Sopivassa kuunteluhuoneessa toisto ulottuu kuultavasti 40Hz saakka. Nämä ominaisuudet sopivat erityisen hyvin akustiselle musiikille.

Suuntaavuus

Spiron suurin nerokkuus piilee akustisessa absorptiosuuntaimessa (AWG). Sen avulla kaiuttimen taajuusbalanssi ja huonesuuntaavuus on voitu hioa laajakaistakaiuttimelle ennenkuulumattomalla tarkkuudella.

Tyypillisesti laajakaistakaiuttimen taajuusvasteelle ei tehdä mitään tai sitä korjataan sähköisesti jakosuotimessa. Korjaamaton vaste voi kuulostaa sopivasti akustoidussa demotilassa hyvältä, mutta tavallisessa olohuoneessa äänestä tulee helposti tunkkainen ja honottava. Sähköisellä korjauksella vastetta voidaan optimoida yksittäistä tilaa varten. Jokainen ylimääräinen komponentti kuitenkin heikentää lopullista ääntä.

Spiron akustinen absorptiosuuntain tasoittaa elementin suuntaavuutta. Näin kaiutin soi tasapainoisesti, oli huone sitten iso tai pieni, akustoitu tai kaikukoppi. Suuntaavuus on toteutettu hallitulla absorptiotekniikalla, jotta kaiuttimen taajuusvaste saadaan luonnolliseksi ilman sähköisiä korjauksia. Kaiutinelementin ja vahvistimen välillä on puhdas kaapeli.

Yksinkertaista ja niin vaikeaa: Spiron jokainen dimensio ja absorptiomateriaalivalinta on aktiivinen osa äänen akustista muokkausta. AWG:n kerroksittaisilla rakenteilla vaikutetaan eri taajuuksiin kontrolloidulla intensiteetillä. Harmonian löytäminen lukuisten muuttujien välille on vuoden pitkäjänteisen suunnittelutyön tulos.